Vad händer valborg?

I lördags hade jag fest hemma hos mig, är alltid roligt att träffa kompisar man inte träffar så ofta :) Var tänkt att det skulle bli utgång, dock kom vi inte så långt. Men var helt klart en lyckad kväll ändå! I söndags åt vi lunch på Texas Longhorn innan alla åkte hem, var väldigt gott. Är alltid lite tråkigt när man har haft mycket folk på besök och dem har åkt hem, blir lite tyst och ensamt. Men var ändå rätt skönt att bara ta det lugnt resten av dagen/kvällen, då jag var rätt seg efter gårdagen.

Idag var jag på stan en sväng med Malin. Vi träffas allt för sällan men måste bli skärpning med det, hon kanske inte kommer bo kvar i Norrköping efter sommaren. Jag hittade allt lite på stan, ett par skor på stadium, en t-shirt och en tröja på ginatricot och två brandvarnare åt mina föräldrar. Tröjorna jag köpte på Ginatricot kostade bara 49 kr styck, rea och billigt är aldrig fel. Alltid kul att handla lite nya kläder :) Men får inte bli något mer shoppande innan Tyskland, vill ju ha råd att kanske köpa något där eller i alla fall att ha råd att gå ut och festa eller något annat roligt. Längtar i alla fall till min lilla resa till Hamburg, ska bli kul att komma bort från vardagen några dagar.

På torsdag kväll bär det av mot Vimmerby för att spendera valborg. Förhoppningsvis blir det att umgås med vänner, men är inget bestämt än. På lördag kommer det nog bli första grillningen för min del, underbart gott :)

Nu ska jag fixa med deklarationen innan det är dags att gå och lägga sig, för imorgon ska jag vara i skolan vid kl 8.

Natti natti!

Känner mig lite duktig

Min fredag har bestått av sovmorgon, städning och även hunnit kolla lite på tv, så alltså en väldigt lugn fredag. Jag har dammat och dammsugat, och gissa vad mer? Jo jag har även putsat fönstrena, vilket är duktigt för att vara jag. För är nästan helt säker på att detta var första gången jag gjort det sedan jag flyttade hemifrån, dvs. på 1½ år. Man kan väl säga att jag är lite lite bortskämd, men mamma gjorde det en gång åt mig och det var när vi flyttstädade min förra lägenhet. Måste fixa lite till innan festen imorgon, men det gör jag imorgon, måste se fint ut när man ska få besök :)

När jag är hemma mitt på dagen så går det ett program på tv4 som heter Livräddarna på bondi beach, som jag som sagt hemma brukar jag kolla på det. Dels längtar jag till sommaren och så blir jag sugen på att åka utomlands, alltså vara borta i några månader. Men men, drömma kan man ju alltid göra :P Men om 2 veckor åker jag förhoppningsvis till Hamburg (okey det är inte Australien eller Nya Zeeland, men jag får komma bort från vardagen lite). Och i höst hoppas jag på att det blir en weekendresa(4 dagar) till kanske Barcelona eller London, eller liknande. Hade gärna varit borta en vecka eller två, men jag sommarjobbar sen börjar skolan nästan direkt, så fungerar inte att bara åka iväg en hel vecka för jobbet kan jag inte strunta i och på en vecka missar man rätt mycket i skolan.

Ikväll har jag kollat på Disturbia, den var helt klart lika bra som jag kom ihåg. Nu blir det att fixa lite med musik inför imorgon, men känns som jag har en rätt bra blandning på nästan 1000 låtar på mobilen.

Är pepp inför imorgon :)
Ha en bra helg,
Puss och kram

Lugn och skön helg

Den här helgen har jag inte gjort allt för mycket, har varit skönt att koppla av och inte behöva tänka på att det är något man måste göra. Även om jag egentligen skulle ha pluggat mycket mer än jag gjort, men men, blir en hel dag/kväll med plugg idag istället.

I fredags var jag, Kamala och Jenna hos Maria, vi lagade mat och drack vin. Var väldigt härligt att sitta på deras balkong, underbart att det börjar bli varmare ute :) Senare på kvällen kom det även killkompisar till dem, så blev rätt många där ett tag. Men det var helt klart trevligt, var skönt att bara sitta hemma hos någon och dricka lite vin och sitta och snacka.

I lördags tog jag det bara lugnt och lagade god mat. Gjorde en kycklingsallad och till kycklingfilèerna gjorde jag en marinad av pressad lime, honung och mynta. Gjorde en dressing av naturell yoghurt, limeskal och mynta. Kycklingen blir riktigt god. Tog en bild på det, dock har jag ingen möjlighet att föra över bilden till datorn då min sladd till mobilen är i Vimmerby. Igår unnade jag mig ett bad med badsalt med doft av körsbärsblom, var riktigt avkopplande, borde bada oftare. På kvällen sen så tvättade jag och så blev det att kolla på några filmer.

Idag har jag inget schemalagt men behöver plugga ändå, så tog lite paus för att uppdatera bloggen. Så är väl dags att fortsätta plugga. Längtar tills helgen då det blir fest hos mig :)

Ha det bra!

Kort dag i skolan och en sväng på stan

Dagen började med att jag vaknade kl 6.30 och var pigg, dem som känner mig vet att det inte hör till vanligheten :P Men kl 8 begav jag mig till skolan för att ha en föreläsning om klimatförändringar och alternativabränslen, var en intressant föreläsning dock har man hört mycket av det förut. Men man får sig alltid en funderare på vad man egentligen borde göra, man kan inte göra så mycket själv, men om alla gör något så är det ett steg i rätt riktining i alla fall. Efter föreläsningen satte sig jag och Agnes med en laboration, dock gick det inte så bra, så gav upp efter en timme, ska dock sitta med det på måndag igen, kanske går bättre då :)

Efter det gick jag en sväng till stan för att se om jag kunde hitta lite nya kläder, det blev ett par svarta jeansleggings och ett par jeans. Det jag egentligen skulle kolla på var skor, men men, får köpa det efter att man fått csn och innan jag åker till Tyskland. Vore bra att ha ett par hela skor tills dess, för kan anta att man kommer gå en del. Ska även beställa mig en jacka har jag tänkt, behöver ha en ny vårjacka, kollade på det på stan men lyckades inte hitta någon(kanske inte letade tillräckligt noga).

Nu har jag precis ätit tonfisksallad (tonfisk, blandsallad, majs, cocktailtomater och gurka) och en macka till det. Att sån enkel mat kan vara så god :) Vet ni att marabou har släppt en choklad med passionsfrukt och chili? Jag och syrran såg såna innan hon åkte till Hamburg men blev aldrig att vi testade då den inte hade kommit ut i vanliga affärer. Nu när jag var på ica fanns den där, kan säga som så att den inte är värd att köpa. Så syrran du missade inget :)

Visst är det skönt väder ute, helt underbart att det bara har blivit varmare nu och man kan ha vårjackan på sig och inte behöva frysa. I love it! Bilden nedan är tagen på Händelöp 2006, längtar verkligen till sommaren :)



Igår fick jag reda på att jag klarat hela simuleringskursen, ni vet den tentan jag berättade om som jag klarade, har även fått reda på att laborationerna är godkända. Så det är jag väldigt glad för, ännu en kurs avklarad :)

Ha det så bra,
Puss och kram

Då var flygbiljetterna bokade

Har precis bokat flyg från Skavsta till Hamburg den 7 - 10 maj. Ska ner och hälsa på min syster och hennes pojkvän, vilket ska bli väldigt kul :) Är dock rätt så nervös inför att flyga själv och sen ta mig från Lübeck till Hamburg, men jag kommer nog fixa det, hoppas jag. Men kommer bli kul, har hört att det finns en del liveband barer, så hoppas det finns något bra ställe med lite hårdade musik, me like ;)

Ne nu ska jag dammsuga och diska så det ser fint ut imorgon när Maria följer med hit för att äta lunch, innan det är dags att bege sig till Agnes för att göra ett grupparbete.

Ha det bra,
puss och kram

Fick tillbaka resultatet på en tenta igår....

... och jag klarade den :) Det var ingen av dem jag gjorde den här veckan, utan jag gjorde den innan påsk. Det var tentan i kursen simulering av logistiksystem, är skönt att tentan är avklarad, även om man inte fått reda på hur laborationerna har gått.

Idag har jag bara tagit det lugnt, har städat lite och så. Men nu ikväll blir det att krypa upp i soffan och kolla på film, kanske blir det Die Welle eller The Edge of Love, eller kanske båda.

Imorgon blir det nog att gå ner en sväng på stan för att hitta något roligt att köpa, och så ska jag upp kl 7 på morgon för att tvätta, mindre kul :P

Ha en fortsatt bra helg!

Äntligen helg!

Kom precis hem från skolan, denna vecka har vi haft omtenta-period. Igår mellan kl 14 och 18 gjorde jag en tenta i GIS, geografisk informations system, och det känns som om att den gick bra men man kan aldrig vara helt säker. Tentan som jag hade idag mellan kl 8 och 12 var optimering, hade inte hunnit plugga lika mycket till den så ja det märks hur den gick. Men nu efteråt känns det ändå helt okey, så är väl bara att hålla tummarna nu. Jag håller tummarna för att jag klarar båda tentorna, men ja det är bara att vänta och se.

Det är så skönt att det är helg nu, blir nog inte att göra så mycket, utan mest ta det lugnt. Det blir väl att städa lägenheten, kanske gå en sväng på stan och så kommer det bli att plugga. Ska försöka göra klart en inlämningsuppgift, alltid bra med tanke på att jag inte vet när jag kan åka till Tyskland, och när jag åker dit vill jag inte behöva stressa.

Hoppas ni får en bra helg, det ska i alla fall jag ha :)

Tillbaka till Norrköping

I måndags åkte jag tillbaka till Norrköping, mina föräldrar var snälla att skjutsa mig och syrran. Men det var tur det för hade inte kunnat ta allt på tåget. Och så kunde jag storhandla på ica maxi, vilket var kanon då jag behövde fylla på både kyl och frys. Min syster stannade kvar här för att hon skulle flyga från skavsta idag. Var roligt att umgås med henne, även om det inte blev så mycket pluggnade som var tänkt.

I måndagskväll efter att mamma och pappa åkt tog jag och syrran det lugnt och kollade på film. Det blev halva Flickan som lekte med elden(då vi såg halva i lördags på tvn) och Monsters vs. Aliens. Igår fyllde min underbara syster år, så vi gick lite på stan och tog det lugnt, vi kollade även på Luftslottet som sprängdes. De tre millennium-filmerna är väldigt bra för att vara svenskafilmer, dock så är nog Män som hatar kvinnor den bästa av dem. Till middag gjorde vi en god pasta sallad med kyckling, gurka, isbergssallad och tomater. Blev även att vi bytte in lotter och jag köpte en triss till syrran, det var lite vinst på dem, 70 kr sammanlagt. Dock hade vi inte lika mycket tur idag då vi bytte in dem lotterna, blev bara det 10 kr.

Idag blev det att gå upp hyfsat tidigt då min syster skulle med en buss till skavsta kl. 10.40 för att åka med ett flyg ner till Hamburg. Var tråkigt att hon åkte, för denna gång blir hon borta längre än förra, och så saknar jag henne redan. Men nu kommer vi lättare kunna hålla kontakten, plus att jag ska åka ner och hälsa på om några veckor(hoppas jag). Efter att jag följt henne gick jag till skolan för att möta upp Maria och Miriam för att plugga optimering. Blev allt några timmar där, för kom nyss hem. Och nu ska jag plugga GIS, och senare blir det så klart att kolla på tvn. Grey´s Anatomy och True Blood är ett måste att se :)

Hoppas ni har det bra!
Puss och kram

Glad Påsk!

Glad påsk på er allesammans. Idag har det varit riktigt skönt ute, så jag och syrran åkte ut till Nossen en sväng för att ta lite kort och gå en sväng. Vilket slutade med att vi satt på en bänk och njöt av solen.

Skärtorsdagen var jag hemma på dagen, och hoppades allt på att det skulle komma någon påskkärring, men det dök inte upp någon. Kvällen spenderade jag hos Tobbe, blev att vi kollade på två filmer. Det blev Haunting in Connecticut
, var allt några tillfällen då man hoppade till, så den är helt klart värd att se. Efter den blev det en lite lättare film, Cloudy With A Chance Of Meatballs, det var en otroligt söt/gullig film, kan rekommendera den om man tycker om animerade filmer.

På långfredagen kom mormor och morfar på besök på dagen för att äta lite påskmat. Senare på kvällen var det förfest hos Linn och Martin och efter det utgång till Harrys. Det var väldigt kul att träffa vänner man inte träffat på ett tag, så var helt klart en lyckad kväll. Imorgon blir det att festa igen, men denna gång är det pumpen i Södra Vi som gäller.

Nu ska jag se på Millennium och förhoppningsvis plugga lite optimering.

Ha det bra allesammans,
Puss och kram

RSS 2.0