Öltält i Vimmerby imorgon

I tisdags hade jag första tentan för denna tenta-p, den gick faktiskt mycket bättre än väntat. Så nu är det bara att vänta på resultatet. Men jag är inte direkt sysslolös, har 3 tentor till innan den 11 juni. Just nu pluggar jag förfullt till tentan i Vårdlogistik, och det känns ändå hyfsat. Men är som sagt dygnetrunt pluggande som gäller, eller ja nästan i alla fall. Men bestämde mig för att ta ledigt från pluggandet på lördagkväll, då jag kommer bege mig till Vimmerby för att festa lite med mina kompisar. Det är nämligen dags för öltältet i helgen, är även ikväll men kände att jag inte kunde vara borta så länge ifrån pluggandet.

Var även och hämtade ett paket från Dustin idag, är det inte underbart med nya tekniska prylar? Hehe, är så otroligt mycket jag skulle vilja ha. Den senaste tiden har jag kollat väldigt mycket på blu-ray spelare(eller möjligtvis ps3) och hemmabiosystem, har dock kommit fram till att det kostar väldigt mycket. Och självklart ska de vara i märket Sony, då min tv har det märket, det är viktigt att de matchar :P Har dock hittat ett par snygga högtalare för strax över 3000 kr(och då är dem nedsatta med några tusen), men det är fortfarande för dyrt. Men men får se hur mycket jag tjänar i sommar sen :) Men åter tillbaka till det som jag fick hem idag, en liten sak som gör att jag smidigt kan kolla på film från min bärbara hårddisk till tvn(då usbn i tvn inte stödjer det, enbart musik och bilder). Den fungerar även för musik och bilder. Har dock inte hunnit testa den än, men tänkte göra det efter Heartbreak Kid. Den känns väldig smidig i alla fall, att slippa koppla in datorn till tv, så länge jag inte ska kolla på film via internet. Får hoppas att den är lika bra som jag hoppas på :)

Nu ska jag fortsätta plugga lite (och kolla på film), kanske dags att börja packa snart också.
Hoppas ni har en bra fredagskväll,
Puss och kram

Redovisning och filmkväll

I torsdags hade vi redovisning i kursen Transportekonomi/miljö, som vanligt var jag väldigt nervös, men det gick faktiskt hyfsat ändå(vilket det brukar göra, så varför vara nervös?). På kvällen kom några kompisar över för att kolla på film. Ellinor kom lite tidigare så att vi kunde laga mat tillsammans, det blev en väldigt god kyckling- och pastasallad. Lite senare kom Agnes och Maria. Vi bestämde oss för att kolla på Notting Hill, dock blir det som det brukar att man sitter och snackar istället :)

Igår satt jag i skolan med Ellinor och Miriam mellan kl 12 och 6 för att skriva på en laborationsrapport, blev dock inte riktigt klara. Men det blir att sitta lite var för sig nu istället, då tenta-p börjar nästa vecka. På tisdag har jag alltså den första tentan, och den känns inte alls kul. Det är i kursen transportekonomi/miljö, och det är så mycket att plugga på, så mycket olika saker, så man vet inte vart man ska börja. Men men, sitter här med alla förelsäsningsantecknigar och gamla tentor, så ja får väl hoppas att det kommer gå bra :D Det som är skönt är att efter den tentan är det en vecka till nästa, sån tur brukar vi aldrig ha, utan brukar oftast bara vara någon dag emellan.

Nu måste jag återgå till pluggandet, för senare ikväll ska jag och Ellinor till Maria för att laga middag och kolla på film.

Ha det så bra allesammans,
Puss och kram

Oväntat besök

Idag när jag var på väg hem från skolan lite efter kl 5 ringde jag till min mamma. Då visade det sig att dem var på väg till Norrköping, dem var och kollade på en bil i Linköping och tänkte komma förbi och hälsa på. Så blev att försöka städa lite snabbt innan dem kom. Var trevligt, och våra hundar är verkligen så mysiga :) Dem åkte och handlade mat och efter det blev det fika innan dem begav sig hemåt igen.

Nu sitter jag här och kollar på Greys Anatomy. Måste snart börja förbereda mig inför redovisningen imorgon, jag hatar verkligen att redovisa. Men får hoppas att det går bra.

Nu ska jag dammsuga innan pausen är slut.
Ha det bra,
Puss och kram

En helg i Hamburg

Förra helgen var jag i Hamburg och hälsade på min syster och Jörn. Var en underbar helg och gjorde massa kul, det är synd att tiden går så fort bara. På fredagen efter att dem mött upp mig vid ZOB åkte vi hem till dem och åt fläskfile med kantareller. Efter det begav vi oss ned till hamnen, då det var Hafengeburtstag, det innebar massa stånd över allt och båtar så klart. Var roligt att se alla stånd med öl, cocktails etc. till och med ett cigarettstånd. När vi kom till hamnen kollade vi på ett band som heter Rockhouse Brothers, helt klart svängig musik och gjorde en på väldigt bra humör. Deras stil var väldigt skön, speciellt då dem hade vita kostymer och converse till det. Sen gick vi några timmar runt hamnen och kollade på det som fanns, plus att det blev lite dricka. Testade gluwein(typ varmt rödvin, smakade som glögg fast inte lika kryddigt) och något jag inte kommer ihåg namnet på, men var som väldigt väldigt väldigt söt öl. Efter det drog vi vidare till en studentkorridor för att träffa några av deras vänner, och senare blev det att gå förbi Europahaus, en studentpub. Men eftersom jag var trött efter resan blev det att bege sig mot lägenheten igen hyfsat tidigt (kl vad väl 1-2 eller någe sånt).

Rockhouse brothers

På lördagen var det dags för lite shopping. Vi började på Feldstrasse, där det bland annat fanns seconhand affären Kleidermarkt vilket syrran hittade en jätte fin och söt klänning. Fanns mycket alternativa affärer på den gatan, en affär där det verkligen fanns allt möjligt(mycket struntsaker dock), den var så proppfull att det knappt gick att gå i den. Efter det åkte vi in till några andra shoppinggator, Marktstrasse och Mönckebergstrasse. För min del blev det en billig tur på stan, köpte enbart ett armband från Accessorize. Jörn mötte upp oss när vi kom till Marktstrasse(tror jag, eller så var det den andra gatan), så åt vi lunch på ett cafe och som syrran sagt var jag även tvungen att prova på schokoladebrötchen. Vi besökte även en stor elektronikaffär, tror det var 4 eller 5 våningar, så fanns otroligt mycket dock inte det jag letade efter. Vi åkte oss även till hamnen för att se på en båtbalett, däremot var det sjukt mycket folk så kunde tyvärr inte komma fram men kunde se lite ifrån tunnelbanestationen.

På lördagskvällen blev det först att vila upp sig efter en dag på stan, för att senare på kvällen bege sig mog Reeperbahn och alla dess neonskyltar. Tror kl var framåt 1 innan vi kom fram dit och då mötte vi upp några andra. Först satt vi några timmar på the Rock Café inklämt vid några thaiställen. Det var mysigt och värmelampor höll oss varma trots att det inte var så varmt ute. Efter det, kanske runt kl 3, drog vi vidare till klubben Thomas Read. Det var ett roligt uteställe, blev bland annat att dansa. Och så hade dem såna där fotbollsspel, så det var ett måste att spela :P När det började bli morgon var det dags att bege sig till Fischmarkt för att testa Fischbröchten(En macka, jag valde att ta en med kräftskjärtar) och dansa till Tin Lizzy. Efter att vi köpt frallor var det dags att bege sig hemåt, så somnade man så gott in kl 7-8 på morgonen.



promille weg neonskylt till ett uteställe

På söndagen blev det att sova ut lite, eller sova ut var det väl inte med tanke på att vi kom hem på morgonen. Men hade bestämt oss för att ta det lugnt och gå lite sightseeing i Hamburg, eftersom inga affärer hade öppna. Vi började med att åka och kolla på de enda gamla husen från före kriget som finns kvar, vilket i stort sätt bara var en liten gränd. Jämte gränden ligger Michaeliskyrkan, där åkte vi upp i tornet för att se den fina utsikten över hamburg. Märkte också då att alla båtarna/fartygen som varit i hamnen under Hafengeburtstag var på väg ut, så kunde se det väldigt bra uppe i tornet. Efter det blev det en sväng till hamnen igen där vi testade Schmalzkuchen, smakade lite som munkar med florsocker på, och kanderade vindruvor. Vi åkte ner i Elbtunneln, den användes förr för att ta sig till andra sidan med bil, och på grund av att det inte fanns så mycket utrymma hissades bilarna ner. Sista kvällen avslutade vi med att gå och äta oss mätte på Block House. Blev att kolla på Sherlock Holmes och äta Quark med stracciatellasmak.





På måndagen gjorde vi inte så mycket mer än att gå upp och äta frukost och ta det lugnt. När Jörn åkte till skolan så spelade jag och syrran Lips. Vid kl 13.45 åkte jag med bussen ut till Lübecks flygplats för att åka hem till Sverige igen. Var otroligt kul att åka dit och hälsa på, men är lite jobbigt när alla pratar tyska hela tiden och man inte förstår någonting. Men det gick bra ändå, hade ju syrran och Jörn till hjälp :) Bilderna som jag lagt upp är från min systers kamera då jag inte hunnit föra över mina bilder än.

Tack så jätte mycket för att jag fick komma och hälsa på och för en underbar helg :)

I Vimmerby

7 - 10 maj, alltså förra helgen, var jag i Hamburg och hälsade på min syster och Jörn. Tack så mycket bästaste syster och Jörn för en helt under bar helg, kunde lätt ha stannat några dagar till minst :) Saknar min syster redan, men förhoppningsvis går det fort tills dem är tillbaka i Sverige igen. Anledning till att jag inte har uppdaterat min blogg fören idag är att jag har haft så mycket i skolan. Men jag kommer skriva mer om min resa till Hamburg imorgon och lägga upp lite bilder.

Idag åkte jag till Vimmerby, så får se vad man hittar på i helgen, kanske bara blir en lugn helg men sånt som märks. Men nu ska jag skriva klart en rapport, men kommer som sagt bli ett längre inlägg imorgon.

Ni får ha det så bra,
Puss och kram



Om 12 timmar lyfter flyget mot Hamburg

Om ungefär 12 timmar kommer jag sitta på flygplanet på väg mot Hamburg. Känns lite nervöst, eller rätt mycket nervöst. Men ska fixa det sista med packningen innan jag går och lägger mig, så jag inte behöver tänka på det imorgon. Får hoppas det kommer gå bra, oftast så oroar man sig i onödan. Men på ett sätt är det faktiskst bra att flyga själv, att lära sig att man faktiskt klarar av att göra saker själv.

Ne nu ska jag packa och lite sånt, men hoppas ni får en bra helg så hörs vi när jag kommer hem på måndag.

Puss och kram,
Sara

Fika i solen

I skolan har vi enbart haft laborationer idag, från kl. 8 till kl. 15. Den första var att lösa ett optimeringsproblem i excel, blev inte riktigt klart med det så blir att göra klart det nästa vecka. Efter det hade vi en 4 timmar lång laboration i vårdlogistik, den bestod av att leka med lego, nästan i alla fall. Vi skulle se hur ett flöde med olika stationer fungerade och hur det påverkades av vissa ändringar. Vi var indelade i två lag, i respektive lag var det 4 personer som skulle montera legobitar till en bil (dem monterade några bitar var). Sedan hjälpte resten till med bland annat att fylla på lagret och kvalitetskontroll. Efter varje omgång gjorde vi ändringar som skulle förbättra "produktionen", bland annat om alla monterade sina egna bilar från början till slut. Var i alla fall skönt att slippa föreläsningar en dag, så en helt okey dag.

Var även och hämtade inlämningsuppgift 3 av 4 i en kurs, klarade även den utan komplettering. Sitter med inlämningsuppgift 4 som ska in på tisdag, alltså måste jag i stort sätt gjort klart den innan jag åker till Hamburg på fredag. Men det känns inte allt för bra just nu, känner mig extremt korkad när jag försöker mig på räkneuppgifterna. Men men, i värsta fall blir det att sitta med det på måndag kväll när jag kommer hem från Hamburg.

Efter skolan gick jag, Maria, Miriam och Sara till fräcka frökens på skvallertorget för lite fika. Det har blåst rätt kallt idag, men var ändå skönt att sitta i solen och bara snacka lite. Efter fikat gick jag ner till stan för att handla det sista inför resan, slutade med att jag kom hem med mer än vad jag hade tänkt. Blev ett par jeansleggings, strumpbyxor, batterier och boken shutter island av Dennis Lehane (något att läsa på flyget och bussen). Köpte även gummiskydd till min headset som jag fick med mobilen, det är in-ear modell, men de gummiskydd som satt fast från början var för stora så har inte velat använda den. Men nu sitter dem perfekt, och var ändå liten skillnad på ljudet jämfört med dem hörlurarna jag använt, till det bättre förstårs :)

Nu är det inte lång tid kvar tills jag åker till Hamburg, typ 1½ dygn. Längtar :)

Nu ska jag lägga mig så jag orkar med morgondagen.
Sov så gott!

Tillbaka i Norrköping

I lördags gjorde jag och mina föräldrar den första grillningen för i år, hur gott som helst :) Senare på kvällen åkte jag och Tobbe till Sofia för att kolla på film, blev pirates of the caribbean och en massa skitsnack. Var trevligt.
Igår åkte jag tillbaka upp till Norrköping och det är helt underbart att få åka kustpilen och när det inte är många som åker, inte ofta det är "kustpilen" man får åka med, så det är alltid lika skönt när man får det. Hade även sällskap med Bohre från Kisa, alltid trevligt med resesällskap.

Glömde skriva att i fredags vann jag 200 kr på en skraplott, det är inte ofta man vinner över 100 kr, så även om det inte var så mycket blev man så klart glad :)

Idag skulle jag vara i skolan mellan kl 10 till kl 17, däremot kom jag inte till skolan fören kl 11. Detta pga att jag efter duschen upptäckte att det blivit en liten översvämning i badrummet, inte speciellt roligt. Men men, var så klart tvungen att fixa det, så troligtvis slipper jag vara med om det någon mer gång :D

Nu måste jag plugga lite innan jag ska gå och lägga mig.
4 dagar kvar :)
Ha det bra, puss och kram

Årets första grillning

Igår (valborgsmässoafton) bestod kvällen av grillning med vänner och fyllechafför åt några som skulle ut på Örsåsa loge. Det blev inte att jag grillade något, då vi hade ätit fläskfilé och klyftpotatis hemma, och så var jag nykter. Men var ändå trevligt att sitta och umgås med några av sina vänner. Senare på kvällen blev körde jag några av dem till Örsåsa loge (ett uteställe mitt ute i skogen). Under tiden jag väntade på att det skulle sluta åkte jag och hälsade på Sofia, blev att vi kollade på Backyard Babies - Jetlag the movie, helt okey men kanske inte som man tänkte att den skulle vara, och var alldeles för kort. Efter det fick jag sällskap av Sofia när jag skulle hämta de andra.

Idag har jag försökt plugga, har letat information om utsläppskalkylatorer och liknande. Funderar på om man ska hinna göra lite på en inlämningsuppgift också innan det är dags att grilla med mina föräldrar. Efter grillningen blir det att hämta Tobbe för att sedan åka ut till Sofia och kolla på film. Blir mysigt, kanske blir att köpa med lite ost och kex, är i alla fall väldigt sugen på det just nu :)

Förresten så är det bara 6 dagar kvar till min resa till Hamburg, längtar!
Nu ska jag i alla fall fortsätta plugga.
Ha det så bra,
Puss och kram

RSS 2.0